İbrahim Saraçoğlu Kürleri

İbrahim Saraçoğlu Kimdir ve İbrahim Saraçoğlu Kürleri hakkında Bilgiler . 13 min


119
77 shares, 119 points

İBRAHİM SARAÇOĞLU KİMDİR ?

Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’nde Kimya eğitimi alan İbrahim Saraçoğlu, Yüksek öğretimini ve Doktorasını Avusturyada tamamladı. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra ülkesine geri dönen Saraçoğlu, Çukurova Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde görev aldı.

İBRAHİM SARAÇOĞLU KİMDİR
İBRAHİM SARAÇOĞLU KİMDİR

Bitkiler üzerinde yaptığı çalışmalar ile hafızalarda yer edinen İbrahim saraçoğlu, Prostot ve Hepatit hastalıkları başta olmak üzere birçok bilimsel çözümlere kavuşturmuştur. Bitkisel Sağlık Rehberi, Bitkisel Kürler, Tıbbi Bitkiler, Sağlık Mucizesi gibi kitapları bulunduğu gibi yüzlerce kürleride mevcuttur.

İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRLERİ

Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun : Cilt Bakımı, Erkeklere özel, Kadınlara özel, Kalp-damar hastalıkları, solunum yolları, saç bakım, Sindirim, Zayıflama gibi kürler başta olmak üzere birçok çeşitli kürleri bulunuyor.

İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRLERİ
İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRLERİ

CİLT BAKIMI VE SAÇ KÜRLERİ

Cilt bakımı tedavilerinde de üstün bir başarı yakalayan Dr. İbrahim Saraçoğlu bu alanda ürettiği kür’lerle birçok kişiye çeşitli çözüm yollar sunmuştur.

  • AYAK TIRNAĞI MANTARI

Malzemeler : 1 Adet Soğan

Hazırlanışı :  Elinizdeki soğanı yatay bir biçimde fırına yerleştirin. Orta  – Maximum  derece arasında 5-6 dakika fırında bekletin. Cıvıma yani soğanda az bir şey su çıkacak kıvama geldiğinde fırından alınız. Daha sonra soğanın cücüğünü çıkarın sıcaklığını vücud hissiyatinize göre ayarladıktan sonra. Tırnakta ki mantarlı bölgeye tampon şeklinde yerleştirin. 3 gece civarında bu şekilde yeni soğanla tekrarlayarak yapmanız halinde mantarın kaybolup yeni tırnak büyümeye başlayacaktır. Buradaki önemli nokta tırnak düşmesi yaşanma olasılığının yüksek olduğunun bilincinde olmalısınız.

  • İYİLEŞMEYEN YARALAR

Malzemeler : 1 Bardak katıksız su, 5 Adet karabaş otu, Yaraya basılacak bez

Hazırlanışı : Kaynayan sıcak suya karabaş otunu atın iyice kaynatın, Devamında bezi elde ettiğiniz suya bandırarak,  yaraya sürün günde 2 defa olacak şekilde yeni suyla bu işlemi yara kapanacak hale gelene kadar 4-5 defa tekrarlayın.

  • KEPEKLENME – SAÇ KURULUĞU İÇİN

Malzemeler : Bir tutam ısırgan ( sırgan ) otu, 1 Bardak su

Hazırlanışı :  Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatacağınız ısıcak suya ısırgan otlarını atınız. Banyo yaptığınız zamanlarda saçınıza ılık bir biçimde bu karışım suyunu dökün. 45 – 60 Dakika sonra da saçınızı kurulayın.

  • NASIR TEDAVİSİ

Malzemeler : Ananans, Tülbent

Hazırlanışı : Ananansı kabuklu bir şekilde kola kapağı boyutunda kesip , Tülbentle nasıl alanına yerleştirin bir gece boyunca bekletin. Nasıl tamamen yok oluncaya kadar bu işlemi yapabilirsiniz.

  • SAÇ DÖKÜLMELERİ

Malzemeler : 1 Kaşık lavanta, 1 Bardak su

Hazırlanışı : Bir bardak suyu kısık ateşte kaynarken lavantayı içine dökün yaklaşık 7-10 dakika arası kaynattıktan sonra hazır hale gelecektir. Banyo yaptıktan sonra saçınıza ılık bir şekilde dökmeniz fayda edicektir. Bunu sürekli olarak uygulayabilirsiniz.

  • SİVİLCE VE LEKELER

Malzemeler : 1 Kaşık lavanta, 1 Barda su

Hazırlanışı : Sıcak suya lavantayı koyun ve 10 dakika boyunca kaynatın , akşam yemeklerinden sonra 1 su bardağı içebilirsiniz 10 – 15 gün boyunca bu işlemleri tekrarlardığınızda faydasını görebilirsiniz.

  • YAĞ BEZELERİ SORUNLARI – SOĞAN KÜRÜ

Malzemeler : 1 Adet soğan, 2 Bardak katıksız su

Hazırlanışı : İlk başta soğanların kabuklarını soyun ve kaynamakta olan suyun içerisine dört parçaya bölerek atınız. Kısık derecede iyice kaynattıktan sonra süzgeçten geçiriniz. 15 Gün boyunca günde 2 defa olacak şekilde aç karna bu suyu içebilirsiniz. Yağ bezesi sorununu ortadan kaldırmak için oldukça etkileyici bir yoldur.

KADINLARA ÖZEL KÜRLERİ

İbrahim Saraçoğlu’nun elde ettiği ün üzerinde kadın bakım ve hastalıkları da önemli bir yere sahiptir. Başarılarında önemli yerlere sahip olan kürleri ;

  • ADET DÜZENSİZLİĞİ ÇÖZÜMÜ

Malzemeler : 1 Adet soğan , 1.5 Bardak su

Hazırlanışı : Kaynamakta olan suyun içerisine soğanı soyup dörde bölerek atınız. Ve beş dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Bu kıvamı : Adet olduktan 2-3 sonra 15 gün boyunca tekrarlayarak içiniz. Sabah ve akşam düzenli bir şekilde içerseniz faydası daha verimli olacaktır.

  • GÖBEK YAĞLANMALARI

Malzemeler : 1 Bardak Domates suyu

Hazırlanışı : Organik bir domatesin suyunu hergün taze olarak tüketin 30 gün sonra faydalarını hissedeceksiniz.

  • CİNSEL HALSİZLİK

Malzemeler : 5 Adet kadar keçi boynuzu ve Su

Hazırlanışı : Kısık ateş’in içerisine keçi boynuzlarını parçalayarak atın ve kaynatın 15 gün boyunca günde 1 bardak olacak şekilde tükkettiğinizde vücudunuz enerji depolanması yaşayacaktır.

  • DEPRESYON – STRES

Malzemeler : 1 Tutam maydanoz, 4/1 Ispanak ( 150 gram ), 2 Bardak Su

Hazırlanışı : Ispanak ve maydanozu kaynar suda iyice pişirin 5 dakika boyunca. Sabahları kahvaltı öncesi bu kürü kullanabilirsiniz.

  • ANNE SÜTÜ ARTIRMAK

Malzemeler : İncir kurusu

Hazırlanışı : Katıksız suya ne kadar hali hazırda bulundurmak istiyorsanız o kadar incir kurusunu katarak kaynatınız ve oluşan suyu 20 gün boyunca için günde 3 defa için.

İBRAHİM SARAÇOĞLU GENEL TEDAVİ KÜRLERİ

  • HIZLI ZAYIFLAMA KÜRÜ

Malzemeler : Lahana ve Limon

Hazırlanışı :  1 Litre civarı suya 3 dilim lahana parçası koyarak ılık ateşde 5 dakika boyunca kaynatın ve elde ettiğiniz suya 5 – 10 damla limon sıkın . Bunları 15 gün boyunca aralıksız devam ettirmelisiniz. Gözle görülür bir kilo kaybı yaşayacaksınız.

  • YORGUNLUK KÜRÜ

Malzemeler : 2 Adet Havuç, 10 Adet İncir

Hazırlanışı :  İncirleri ortadan ikiye bölerek kaynar suya koyun ve iyice suyu çıkana kadar kaynatın ve süzgeçten geçirip bir kaba saklayın, Havuç içinde aynı işlemleri tekrarlayın daha sonra bu ikisini birleştirin ve 20 gün boyunca aç karnına her sabah kullanın.

  • YAĞ YAKMA KÜRÜ

Malzemeler : 1’er adet domates, havuç ve avokado

Hazırlanışı :  3’ünü birlikte ezip bir kab içerisinde karıştırın. Ve 10 gün boyunca sürekli yemelisiniz.

  • AĞIZ KOKUSU KÜRÜ

Malzemeler : 1 Tatlı kaşığı adaçayı, 1 Bardak su

Hazırlanışı : Kaynayan suya adayçayını karıştırın, 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynamalı daha sonra elde edilen su ile agız gargarası yapılmalı her defasında yeniden tekrarlayın.

  • ÇOCUKLARDA ALTINI ISLATMA KÜRÜ

Malzemeler : 5 Gram sarı kantaron, 5 Gram ballıbaba, 1 bardak su

Hazırlanışı : Kaynayan suya sarı kantaron ve ballıbabayı atın 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın, ılık halde süzgeçten geçirin, elde ettiğiniz sıvıyı ikinde akşam arası çocuğunuza içirin.

  • ALZHEİMER TEDAVİ KÜRÜ

Malzemeler : 4 Adet havuç

Hazırlanışı : Havuçları ezip iyice suyunu çıkarın, Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri 3 gün ard arda tüketin. Yılda iki birer aylık dilim şeklinde bu kürü uygulayın. ( 6 ayda 1 )

  • B12 VİTAMİN EKSİKLİĞİ KÜRÜ

Malzemeler : Beyaz lahana, Tuz, Temiz taş parçası

Hazırlanışı : Turşu yapar gibi lahanaları konserve şişesi içerisine doğrayın ve tuz ekleyip güzelce karıştırın. Üstünde suyu kalacak gibi oldupunda taşı koyun ve üstüne sıkıca kapatın. 5 – 10 Gün dolapda muhafaza olduktan sonra sabahları az bir şekilde tüketebilirsiniz.

  • BOY UZATMA KÜRÜ

Malzemeler : Kefal yada palamut balık çeşitlerinden biri

Hazırlanışı : 20 yaş altındaysanız eğer bu balıklardan herhangi birindeki sırtında ki kara eti bir yıl boyunca haftada üç gün tüketmelisiniz.

  • BRONŞİT KÜRÜ

Malzemeler : Yarım bardak süt ve 1 Tutam hatmi otu

Hazırlanışı : kaynamış sütün içerisine hatmi otunu karıştırın ve 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Daha sonra süzgeçten süzün 5 yaşı üstünün kullanabileceği bu karışımı sabahları kahvaltıdan önce tüketebilirsiniz.

  • DİŞ BEYAZLATMA KÜRÜ

Malzemeler : Çilek ve Diş Fırçası

Hazırlanışı : Diş macunu niyetine çileğin ezilmiş halini sürün ve güzelce fırçalayın.

  • GRİB KÜRÜ

Malzemeler : 1 Adet Soğan , 2 Bardak su

Hazırlanışı : Kaynamakta olan suyun içerisine soğanı soyun ve dörde bölünmüş şekilde içerisine atın elde edilen suyu 1 hafta boyunca sıcak bir şekilde için.

  • GUT TEDAVİ KÜRÜ

Malzemeler : 150 Gram kereviz, 2 Bardak su

Hazırlanışı : Kerevizi sade bir şekilde doğrayıp kaynar suya atın ve hergün bir defa taze şekilde tüketin.

  • İDRAR ARTIRICI KÜRÜ

Malzemeler : 200 Gram brokoli , 1 Bardak su

Hazırlanışı : Brokolileri küçük parçalara ayırarak kısık ateşke 5 dakika boyunca suyla beraber kaynatın. Gece gündüz taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

  • İSHAL KÜRÜ

Malzemeler : Kuru karanfil ve su

Hazırlanışı : Karanfilleri 2 ye bölerek suyla beraber tüketmeye çalışın düzelme olmazsa hastaneye başvurmakda fayda var.

  • KABIZLIK KÜRÜ

Malzemeler : Yoğurt

Hazırlanışı : Yoğurt’dan artan suyu tüketmelisiniz.

  • KANSIZLIK KÜRÜ

Malzemeler : Kereveiz, Ispanak, 3 Bardak su

Hazırlanışı : Kerevizleri komple doğrayarak suyla beraber 10 dakika boyunca kaynatın 10 dakikalık zaman dilimi dolduktan sonra ıspanakları ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Elde ettiğiniz suyu bir ay boyunca hergün taze birşekilde tüketin.

  • KOLESTRAL DÜŞÜRME KÜRÜ

Malzemeler : 1 Bardak yeşil mercimek, 1 Adet soğan

Hazırlanışı : Yeşil mercimeği iyice haşladıktan sonra soğanla yoğurun. 5 Bardak civarı su ile iyice pişirin. Elde ettiğiniz bu çorbayı havtada 3-4 defa tüketebilirsiniz.

  • BURUN AKINTISI KÜRÜ

Malzemeler : 1 Kaşık lavanta, 1 Bardak su

Hazırlanışı : Kaynamakta olan suyun içerisine lavantayı bırakın ve 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynamasını sağlayın. Bu karışımı 15 gün boyunca akşam yemeklerinden önce tüketin.

  • MİGREN AĞRISI KÜRÜ

Malzemeler : Biberiye otu ve 1 Bardak su

Hazırlanışı : İkisini birlikte 10 dakika boyunca kaynatın ve hemen sonrasında süzgeçten geçirin. Bir ay boyunca her sabah bu karışımı içerseniz mutlaka faydası olacaktır.

  • SİGARA BIRAKMA KÜRÜ

Malzemeler : 5 Adet karabaş otu , 1 Bardak su

Hazırlanışı : Sıcak suyu bir bardağa doldurun ve içine karabaş otu karıştırın. Sigar içme isteği geldiğinde bu kürü uygularsanız isteğiniz azalacaktır.

  • ALERJİ KORUNMA KÜRÜ

Malzemeler : 1 Çay kaşığı arı balı, 5 Adet keçiboynuzu, 2 Bardak su

Hazırlanışı : Suyu kaynamış hale geldiği vakitte içine keçiboynuzlarını kırarak atın ve devamında arı balınıda koyarak iyice kaynatın. Ilımış bir hale geldiğinde 15 gün boyunca 1 bardak şeklinde tüketebilirsiniz.


Beğendin mi? Arkadaşlarınla Paylaş O Zaman!

119
77 shares, 119 points

Sizin Tepkiniz Nedir?

Üzgün! Üzgün!
1
Üzgün!
SEVİMLİ! SEVİMLİ!
4
SEVİMLİ!
BERBAT! BERBAT!
2
BERBAT!
HOŞ DEĞİL! HOŞ DEĞİL!
0
HOŞ DEĞİL!
ÇOK HOŞ! ÇOK HOŞ!
4
ÇOK HOŞ!
KOMİK! KOMİK!
0
KOMİK!
BEĞENDİM BEĞENDİM
4
BEĞENDİM
İYİ İYİ
3
İYİ
İDARE EDER! İDARE EDER!
3
İDARE EDER!
Sezai USTA

Anadolu çoğu sezai :)

2 Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. İbrahim saraçoğlunun bir çok kurunu televizyonda gördüm, sonrasında bir kaçını denedim bende fazlasıyla işe yaradılar tavsiye ederim.

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format